Excursions de Cabirols, Associació Excursionista de Roses

Notícies Centre excursionista Cabirols de Roses

Notícies Centre excursionista Cabirols de Roses
Mida de la lletra: +
2 (temps de lectura) (368 paraules)
Destacat 

Vallter 2000 - Queralbs

Ja tenim aquí la tradicional sortida amb autocar! 🚌🚌

Espectacular, impressionant i completa travessa d'alta muntanya entre l'estació d'esquí de Vallter 2000 i Queralbs (concretament a la Farga, una mica per sota de l'estació del cremallera).

Sortint de Vallter pugem per l'estació seguint primer unes marques blaves i posteriorment, a la part alta dels teleesquís de l'estació de color vermell, anant enfilant cap a l'esquerra per sortir al Refugi Vell. D'aquí per l'estany Fonedís creuem la capçalera del Ter i arribem al corriol que puja des d'Ulldeter, per on continuarem fins el Coll de la Marrana. Seguim cap a l'esquerra per sota el Gra de Fajol i el coll de Coma de l'Orri, davallant per anar a buscar el torrent i el fons de la vall. Hi ha fites. Creuem el torrent a la part de baix i flanquegem una mica a la dreta des d'on anirem baixant fins arribar al Freser, on trobem el GR-11.7; que seguirem fins a Coma de Vaca.

Per anar a Queralbs retrocedim uns metres, passant el pont sobre el Freser i agafem el camí, molt ben indicat, pujant fort uns quants metres, agafant altura sobre el Freser, on tindrem una panoràmica excel·lent i podrem veure el Puigmal. Després de planejar una estona començarem a baixar en àmplies llaçades i en fort pendent, son les Marrades. Al final de la baixada creuem el Freser pel pont de les Marrades i seguirem baixant. Ben avall ens desviarem un tram per anar a contemplar l'espectacular salt del Grill. Desprès prosseguim la baixada passant per la presa i el pont de Daió i una mica més avall sortim a la carretera que ens portaria a Queralbs, però aquí finalitzem el nostre recorregut. Molt recomanable. No te dificultat més que el fort desnivell de baixada i el pendent de les darrers rampes del Coll de la Marrana. Podrem veure amb tota seguretat marmotes a la Vall del Freser i molt probablement isards.

NOTA IMPORTANT: Tots els participants en aquesta activitat són coneixedors del seu estat físic i de la seva capacitat per a dur-la a terme. El fet d'inscriure's contempla l'acceptació d'aquesta responsabilitat per part dels i de les participants.

Sortida només per a federats/ades

Cartell

 

 

XXVIII pujada patriòtica al Puig de l'Àliga
 

Comentaris

Encara no s’ha fet cap comentari. Sigues el primer a enviar un comentari
Convidat
Dimarts, 23 Juliol 2024

Captcha Image