Notícies del Centre Excursionista Cabirols

Cabirols

Excursions Centre Excursionista dels Cabirols (Roses)

Cascada dels Anglesos (Sant Martí del Canigó)

Al llarg del Pirineu francès que envolta el pic del Canigó hi ha diverses excursions de muntanya amb nivells per a tots els públics. A mesura que la serralada del Pirineu s'apropa a Perpinyà i el cap de Creus, els pics van minvant i en aquesta zona amb prou feines trobarem un grapat de cims que superen els 2.000 metres, entre elles, la muntanya del Canigó, la més alta de la zona, amb els seus 2.785 metres d'altura.
Amb rius cabalosos, una vegetació frondosa i una història del segle XX plena d'homes, dones i nens buscant la llibertat que, fugint de guerres des d'un costat o de l'altre, han anat perfilant camins per aquest vessant més amable dels Pirineus i avui dia podem seguir els seus passos.

Es tracta d'una excursió d'anada i tornada pel mateix camí encara que es poden fer algunes variants.
Distància de 7 quilòmetres en total aproximadament, un desnivell de 320 metres i una durada de menys de 3 hores. La major part de l'excursió discorre per una estreta gola i l'atapeït bosc ens protegirà del sol.
Seguirem la llera del riu fins a arribar a les cascades. Pel camí ens esperen passarel•les de fusta, un pont penjant i unes fotogèniques cascades ideals per gaudir d'un bon pícnic i tornar.

Amb el cotxe ens apropem a la població de Vernet Les Bains, un bon lloc si voleu gaudir d'un bon massatge o provar les seves aigües terapèutiques.
Seguim el carrer de Chemin la Forêt et du Saint Vicent on s'obre un pàrquing en finalitzar carrer. És espaiós i no trobareu problemes per aparcar ni tan sols a l’agost.
Un cop allà, seguirem les marques blanques i grogues que donen pas a un corriol que discorre pel bosc.
Tot i que hi ha algunes variants per arribar al Coll de Llavent o el pic de l'Alzina, veureu cartells degudament col•locats indicant la direcció per arribar a les cascades de Saint Vicent i des Anglais.

El sender deixa el riu al costat esquerre i ho anirem sortejant a través de passarel•les i ponts de fusta. En més d'una ocasió trobareu petites piscines ideals per a un bon bany si el temps i la temperatura de l'aigua ho permet.

Al cap d'una hora aproximadament arribem a la cascada de Sant Vicent. Haurem de creuar les seves aigües sobre un pont penjant que permet un màxim de 3 persones. És molt segur però heu de seguir les indicacions de seguretat que resen en el rètol. A una alçada de 910 metres l'aigua cau amb força fins i tot a l'agost. A continuació seguim un sender estret que puja de forma regular i sense descans. En acabar, trobem un tram amb passarel•les de fusta que ens ajuden a contornejar les grans roques que queden a la nostra dreta
Un nou ascens ens porta als 978 metres d'altura on es troba el nostre destí final, la cascada des Anglais. . La cascada des Anglais ofereix diverses zones per gaudir d'un bon pícnic sigui en ombra o sota el sol. Si el temps ho permet, és un lloc ideal per donar-se una bona capbussada i treure les suors de la caminada.

Podeu fer la vostra inscripció aquí     

 

 

Saint Martin du Canigou

 

 

Continua llegint
  0 Comentaris. (deixa'ns el teu comentari, amb la teva experiència)
0 Comentaris. (deixa'ns el teu comentari, amb la teva experiència)

9a Edició del Tast de Vins al Puigmal

Diumenge 21 de juliol es farà el 9è tast de vins al cim del Puigmal, a gairebé 3.000 m d’alçada. Hi participaran cellers de la DO Empordà amb un objectiu comú: situar els vins de la DO Empordà al sostre de Girona. Els cellers participants en aquesta edició són: AV Bodeguers, Celler Arché Pagès, Celler Brugarol, Mas Llunes, Oliveda i Vinyes dels Aspres.

Els Cabirols participarem en aquesta edició com a acompanyants dels participants, esperem que sigui una gran jornada.

Foto Puigmal

 

PROGRAMA
-3/4 de 9 del matí
Inscripcions i repartiment de la copa per al tast 

-1/4 de 10 del matí
Sortida puntual des del Coll de Fontalba. Ascenció i esmorzar en ruta

-12 del migdia
Benvinguda al cim i exposició dels vins a tastar 

-1/4 d’1 del migdia.
Brindis de vins de la DO Empordà. Obertura del tast a tothom.

-1/4 de 2 del migdia
Cloenda: Visca el vi de l’Empordà! i inici del descens.

Al final del recorregut, hi trobareu un petit punt de venda.


RECOMANACIONS
Preparació física mínima (3 hores d’ascens i 2 de descens) Roba, calçat i mitjons adequats. Cal pujar els cotxes plens amb la finalitat d’optimitzar el pàrquing. Cal portar: menjar de ruta (esmorzar i dinar), bastons per caminar, folre polar, anorac o impermeable amb caputxa, barret o gorra amb visera, ulleres de sol, protecció solar i labial, cantimplora amb 1,5 litres d’aigua, farmaciola bàsica (iode, tiretes, pegats per a butllofes).


INSCRIPCIONS
Les inscripcions només es podran fer via web fins el 18 de juliol. Les persones no federades no es podran inscriure el mateix dia.. El preu de l’activitat és de 8 € per a les persones que no tinguin assegurança de muntanya. Els que disposin d’assegurança només hauran d’abonar 5€. 

En cas de mal temps, l’activitat s’anul·larà.

Programa

Galeria fotogràfica

Continua llegint
  0 Comentaris. (deixa'ns el teu comentari, amb la teva experiència)
0 Comentaris. (deixa'ns el teu comentari, amb la teva experiència)

1a assistència a la Comissió de Senders de la FEEC

El president de Cabirols, Associació Excursionista Roses, Josep Joan Coucelo i Aladid, ha assistit aquest passat dijous 11 de juliol a la Comissió de Senders del Comitè Català de Senders de la FEEC.

Aquesta assistència ve arran del nomenament que es va fer a la reunió de vegueria de Roses celebrada el passat 10 de maig on va ser escollit nou representant territorial de senders de la Regió 2, que comprèn les comarques de l'Alt Empordà, Baix Empordà, La Garrotxa, La Selva, El Gironès i El Pla de l'Estany.

93e1773f 571e 4722 b827 684814bc64c4

 

En l'esmentada reunió es varen tractar diferents temes d'homologacions de senders de la geografia catalana.

La pròxima reunió de la Comissió es cel·lebrarà el pròxim 10 d'octubre a la seu de la FEEC a Barcelona.

Continua llegint
  0 Comentaris. (deixa'ns el teu comentari, amb la teva experiència)
0 Comentaris. (deixa'ns el teu comentari, amb la teva experiència)

Perafita - Font del Ferro - Muntanya Negra - Perafita

Volta fàcil al Puig Bufadors amb unes vistes impressionants sobre la costa des del Puig de Querroig i Llançà fins a Cadaqués passant pel cap de Creus. A l'interior, la muntanya del Pení i la Serra de Verdera amb el monestir de Sant Pere de Roda, són ben visibles des de part del recorregut.
Deixem el nostre vehicle al Corral de sa Perafita. Prenem la pista que ens porta en poc més d'un quilòmetre al Mas Bufadors. Des d'aquí pugem fins al cim del Puig Bufadors punt més elevat de la Muntanya Negra i fàcilment visible per les antenes que hi ha al cim.
A dalt la vista és magnífica i la pujada no requereix cap esforç especial.
Baixem per l'altre costat del cim i a sota trobem el camí que flanqueja el puig, baixem direcció Cadaqués fins al trencant del Corral de ses Closes on trobem les senyals del GR92 que seguim a l'esquerra fins un collet on tornem a trobar un indicador del GR que assenyala "Port de la Selva". Aquí comença el camí més bonic (en la nostre opinió) que es conserva de la zona del Cap de Creus amb bones vistes i on es pot admirar encara l'obra de "pedra seca" que es feia per poder tenir conreus en aquestes contrades. De fet, el mateix camí és una obra admirable sobre tot en alguns revolts on encara hi han els "ponts" que es feien per deixar passar les aigües i que no fessin malbé el camí.
Arribem a un trencant i ens desviem a la dreta per anar a admirar el Rengle de Pins del Mas d'en Godó visibles des de molts punts del parc i que moltes vegades ens han servit com a punt de referència per saber on ens trobàvem o cap a on anar.
Després de la visita tornem fins al trencant, pugem fins al Mas Bufadors i pel mateix camí tornem fins al Corral de sa Perafita.

Podeu fer les vostres inscripcions aquí

 

muntanya negra cabirols

Continua llegint
  0 Comentaris. (deixa'ns el teu comentari, amb la teva experiència)
0 Comentaris. (deixa'ns el teu comentari, amb la teva experiència)

President Cabirols de Roses representant de Senders i Refugis FEEC

reunio vegueria regio2 feec cabirols

 

El rosinc Josep Joan Coucelo, actual president de l’Associació Excursionista Cabirols de Roses ha estat nomenat com a representant de Senders i Refugis de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) El passat divendres, 10 de maig, es va celebrar la reunió de Vegueria de la Regió 2 de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) .

Una vegueria que comprèn les comarques de l’Alt Empordà, el Baix Empordà, LaGarrotxa, La Selva, El Gironès i El Pla de l’Estany.

Continua llegint
  0 Comentaris. (deixa'ns el teu comentari, amb la teva experiència)
0 Comentaris. (deixa'ns el teu comentari, amb la teva experiència)

Informació - Fes-te Soci

Contacte

628 12 49 71

TRUCA'NS

628 12 49 71

Contacte