Mida de la lletra: +
2 (temps de lectura) (423 paraules)

Sant Pere de Rodes - La Vall - Selva de Mar - Sant Pere de Rodes

Breu introducció.

Ruta pels voltants de Port de la Selva i Selva de Mar, on tindrem esplèndides vistes de la badia de Port de la Selva i arribarem fins el monestir de Sant Pere de Rodes,  també coneixerem el petit nucli de Selva de Mar. Oportunitat per gaudir de la muntanya, del mar i del patrimoni arquitectònic i cultural

Dades tècniques:

 • • Durada de la ruta.
  Unes 3 hores aproximadament, a un ritme normal per a una persona acostumada a caminar, sense comptar parades.
  • Quilometratge.
  Una mica mes de 8 quilòmetres. Es pot escurçar el recorregut, no fent el trajecte fins el monestir de Sant Pere de Rodes; per la seva banda, es pot allargar el recorregut, fent la pujada fins el castell de Sant Salvador, que surt al peu de l´entrada al monestir.
  • Desnivell de la ruta( màxim, acumulat, perfil).
  El desnivell màxim serien aproximadament uns 490 metres. L´alçada màxima seria just a tocar de l´entrada al monestir. El desnivell acumulat serien 566, aproximats de pujada i de baixada. El perfil es molt marcat: de pujada de Port de la Selva fins el monestir, i de baixada fent el camí de tornada per Selva de Mar.
  • Dificultats tècniques.
  No hi ha cap de destacable. El tram de baixada entre el monestir i el nucli de la Selva de Mar a vegades es molt pedregós i cal vigilar. S´ha de creuar alguna riera, però sovint son molt eixutes.
  • Tipus de senyalització.
  Tota la sortida està molt bé senyalitzada. El tram de pujada de Port de la Selva al monestir, segueix les marques del GR-11; el tram de baixada i tornada, combina senyals del GR-92 així com pals indicadors d´una ruta del Parc Natural del Cap de Creus així com senyals verds i vermells de la Marxa de Resistència de la Unió Excursionista Llançanenca( UELL) i senyals grocs de la Xarxa Itinerànnia.
  Les dificultats per seguir la ruta son dintre del nucli de Selva de Mar, en que cal estar atents a les marques del GR, i algun pal indicador, ja que no son gaire visibles. En cas de dificultats, sempre es pot seguir la carretera local que en uns 20-25 minuts ens deixaria a Port de la Selva.
 • • Estat del terreny.
  La ruta combina trams per carrers asfaltats, algun tall de pista cimentada a les proximitats del monestir, corriols i camins en general en bon estat. La part de baixada en alguna part es per zones pedregoses, per la qual cosa cal anar amb precaució amb relliscades.

 

sant pere de rodes cabirols

Torre de Madeloc
Coll d'en Fràgam - Balmes Habitacles - Puig Trenca...
 

Comentaris

Encara no s’ha fet cap comentari. Sigues el primer a enviar un comentari
Convidat
Dijous, 04 Juny 2020

Captcha Image

Informació - Fes-te Soci

Contacte

610263683

TRUCA'NS

610263683

Contacte