Notícies Centre excursionista Cabirols de Roses

Notícies Centre excursionista Cabirols de Roses
Mida de la lletra: +
2 (temps de lectura) (315 paraules)
Destacat 

Port de la Selva - Puig dels Bufadors - Port de la Selva

Ruta fàcil que iniciem al Port de la Selva per  visitar el Puig dels Bufadors (432m), ja dins del terme municipal de Cadaqués, passant prèviament per l'ermita de St. Baldiri i restes de diverses masies abandonades, tot això dins del Parc Natural del Cap de Creus.

Una ruta i un entorn natural a penes alterat per l'ésser humà que evoquen èpoques i formes de vida ja desaparegudes.

Surtim de la part alta del Port de la Selva i agafem el GR les marques del qual, al costat de les de color verd i vermell ens portaran sense problemes fins al Mas Vell. Prèviament passarem per St. Baldiri, centre espiritual i econòmic de les nombroses masies existents en el Cap de Creus i que se sap que va ser habitat des del segle VI fins a finals del segle XIX ininterrompudament. Encara queda en peus l'església i una torre defensiva, parcialment reconstruïda, utilitzada com a defensa pels habitants de la zona davant els atacs pirates.

A partir d'aquí iniciem una tímida pujada fins a les ruïnes del Mas Vell, on ens desviem a la dreta per seguir el nostre camí al Puig. Les senderes fàcils de fer ens deixen precioses vistes sobre el Cap de Creus, Serra de Rodes.... en fi, unes vistes impressionants.

Arribem fins al punt d'intersecció des d'on pujarem fins al cim per a després desfer camí de nou fins a aquest punt i tornar al Port.

Arribem al Puig dels Bufadors, les vistes són IMPRESSIONANTS. Domina tot el Cap de Creus, plana de l’Empordà, Serra de Rodes, Pirineus, Cabrera i el Puigsacalm i un llarg nom de cims, això amb la badia de Cadaqués als nostres peus i un blau mediterrani espectacular.

Recordem que per venir a les nostres sortides s'ha d'estar, obligatòriament, federat, ja sigui amb Cabirols o amb alguna altra entitat.

Les persones que no siguin sòcies de Cabirols, Associació Excursionista de Roses, hauran de pagar 3€ amb targeta de crèdit o dèbit, a l'hora de fer la corresponent inscripció.

Podeu fer la vostra inscripció aquí

Bufadors

Presentació 1r trimestre 2021
 

Comentaris

Encara no s’ha fet cap comentari. Sigues el primer a enviar un comentari
Convidat
Divendres, 25 Juny 2021

Captcha Image

Informació - Fes-te Soci

Contacte

610263683

TRUCA'NS

610263683

Contacte