Mida de la lletra: +
1 (temps de lectura) (245 paraules)

Excursió Hostalets d'en Bas - Sant Miquel de Castelló - Cabirols (Roses)

Diumenge 10 de març de 2019

 

Hostalets d Bas sant miquel de castello cabirols

 

Anirem a aquesta fantàstica excursió per la Garrotxa, la durada és de tot el dia i la dificultat és de 3 sobre 3, és a dir, és una excursió per gent que estigui una mica preparada atès que és llarga i té un desnivell considerable.

 

Sant Miquel de Castelló és una ermita al terme municipal de la Vall d'en Bas, a la comarca de la Garrotxa, justament al damunt del poble dels Hostalets d'en Bas. S'enlaira sobre un contrafort del Serrat de Sant Miquel dintre de la serra dels Llancers, als últims contraforts del nord-est del massís del Collsacabra. La panoràmica que s'ofereix des del mirador de l'ermita abasta tota la Vall d'en Bas, Olot i el Pirineu. A una hora de camí a peu cap al sud-est hi ha el poble de Falgars, el més alt del municipi.

L'edifici consta d'una sola nau coberta amb una volta de canó capçada sense absis diferenciat i el seu estat actual correspon a la restauració que s'hi efectuà l'any 1947.

L'accés s'hi efectua per la façana sud-oest que comunica amb el recinte de l'antic castell i, l'únic element que n'identifica el caràcter d'església és el campanar d'espadanya d'un sol ull, que destaca per sobre de les cobertes. L'aparell és de petits carreus, molt poc desbastats, units amb morter de calç en filades que tendeixen a la uniformitat i que indiquen les formes rústegues de l'arquitectura del segle XII.

Excursió Beget-Puig de Comanegra Cabirols de Roses
Excursió Cadaqués - Far de Cala Nans-Pius V - Cabi...
 

Comentaris

Encara no s’ha fet cap comentari. Sigues el primer a enviar un comentari
Guest
Dilluns, 22 Juliol 2019

Captcha Image

Informació - Fes-te Soci

Contacte

628 12 49 71

TRUCA'NS

628 12 49 71

Contacte