Al llarg del Pirineu francès que envolta el pic del Canigó hi ha diverses excursions de muntanya amb nivells per a tots els públics. A mesura que la serralada del Pirineu s'apropa a Perpinyà i el cap de Creus, els pics van minvant i en aquesta zona amb prou feines trobarem un grapat de cims que superen els 2.000 metres, entre elles, la muntanya del Canigó, la més alta de la zona, amb els seus 2.785 metres d'altura.
Amb rius cabalosos, una vegetació frondosa i una història del segle XX plena d'homes, dones i nens buscant la llibertat que, fugint de guerres des d'un costat o de l'altre, han anat perfilant camins per aquest vessant més amable dels Pirineus i avui dia podem seguir els seus passos.

Es tracta d'una excursió d'anada i tornada pel mateix camí encara que es poden fer algunes variants.
Distància de 7 quilòmetres en total aproximadament, un desnivell de 320 metres i una durada de menys de 3 hores. La major part de l'excursió discorre per una estreta gola i l'atapeït bosc ens protegirà del sol.
Seguirem la llera del riu fins a arribar a les cascades. Pel camí ens esperen passarel•les de fusta, un pont penjant i unes fotogèniques cascades ideals per gaudir d'un bon pícnic i tornar.

Amb el cotxe ens apropem a la població de Vernet Les Bains, un bon lloc si voleu gaudir d'un bon massatge o provar les seves aigües terapèutiques.
Seguim el carrer de Chemin la Forêt et du Saint Vicent on s'obre un pàrquing en finalitzar carrer. És espaiós i no trobareu problemes per aparcar ni tan sols a l’agost.
Un cop allà, seguirem les marques blanques i grogues que donen pas a un corriol que discorre pel bosc.
Tot i que hi ha algunes variants per arribar al Coll de Llavent o el pic de l'Alzina, veureu cartells degudament col•locats indicant la direcció per arribar a les cascades de Saint Vicent i des Anglais.

El sender deixa el riu al costat esquerre i ho anirem sortejant a través de passarel•les i ponts de fusta. En més d'una ocasió trobareu petites piscines ideals per a un bon bany si el temps i la temperatura de l'aigua ho permet.

Al cap d'una hora aproximadament arribem a la cascada de Sant Vicent. Haurem de creuar les seves aigües sobre un pont penjant que permet un màxim de 3 persones. És molt segur però heu de seguir les indicacions de seguretat que resen en el rètol. A una alçada de 910 metres l'aigua cau amb força fins i tot a l'agost. A continuació seguim un sender estret que puja de forma regular i sense descans. En acabar, trobem un tram amb passarel•les de fusta que ens ajuden a contornejar les grans roques que queden a la nostra dreta
Un nou ascens ens porta als 978 metres d'altura on es troba el nostre destí final, la cascada des Anglais. . La cascada des Anglais ofereix diverses zones per gaudir d'un bon pícnic sigui en ombra o sota el sol. Si el temps ho permet, és un lloc ideal per donar-se una bona capbussada i treure les suors de la caminada.

Podeu fer la vostra inscripció aquí     

 

 

Saint Martin du Canigou